Axcel-ejede SAIC Holding køber Frontmatec

17-10-2016


SAIC Holding, ejet af det danske investeringsselskab Axcel og en gruppe af investorer køber Frontmatec, der er en førende leverandør af automatiserings- og softwareløsninger til slagterier, fødevare-virksomheder og forsyningsvirksomheder i Danmark og globalt

Ib Nykjær, CEO i SAIC Holding, er begejstret for opkøbet: “Med opkøbet opnår vi en endnu tættere integration mellem Frontmatecs software og vores udstyr, hvilket vil sikre en optimal samlet løsning for kunden. At vi gennem Axcels ejerskab har kræfter til et sådan markant opkøb er derfor yderst tilfredsstillende. Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med Frontmatec, og det bliver også interessant at udnytte mulighederne inden for de områder, hvor virksomheden allerede står stærkt, herunder både fødevareindustrien og forsyningssektoren.”

SAIC Holding, der består af SFK LEBLANC, Attec, ITEC og Carometec, får med opkøbet af Frontmatec en samlet omsætning på omkring 1,3 mia. kr. med 840 medarbejdere. Helt afgørende er, at den samlede virksomhed vil kunne tilbyde kunderne mere komplette løsninger og på sigt også en række unikke løsninger, der vil kunne tilføre kunderne betydelig værdi.

Kurt Andersen, CEO i Frontmatec, udtaler: “Vi har været glade for, at Via Venture Partners i sin tid kunne se styrken i vores forretningsmodel. Vi har gennem 30 år været en førende leverandør af MES-, SCADA- og automations-løsninger, men nu er vi klar til næste fase, og ved at blive en del af SAIC Holdning under Axcels ejerskab kan vi få accelereret vores internationale udrulning, og det ser vi naturligvis frem til.”

Arne Vraalsen, formand i SAIC Holding, udtaler: “Vi er meget tilfredse med at kunne byde Frontmatecs dygtige ledelse og medarbejdere velkommen i familien. Vi ser frem til at bygge videre på den stærke position, Frontmatec har opbygget, både i forsyningssektoren og fødevareindustrien, samt skabe yderligere vækst i den samlede virksomhed gennem udnyttelse af SAIC Holdings globale salgsnetværk, der kan understøtte en accelereret international udrulning af Frontmatecs software og løsninger. Vi er specielt tilfredse med mulighederne i de stærke platforme for SCADA med System 2000 og Manufacturing Execution System med GOSystems.”

Christoffer Müller, næstformand i SAIC Holding og Director i Axcel, udtaler: “Vi har en ambition om at skabe en førende global leverandør af udstyr, løsninger og software til internationale fødevarevirksomheder. Vi er godt på vej, og opkøbet af Frontmatec er endnu et skridt i den rigtige retning. Derfor er vi meget tilfredse med, at vi allerede på dette tidlige tidspunkt i vores rejse med SAIC Holding har fået dem med om bord.”

Også hos sælgeren, Via Venture Partners, er der stor tilfredshed med handlen.

“Frontmatec er en meget veldrevet virksomhed med et fremtidssikret koncept, som vi har været rigtig glade for at følge gennem vores ejerskab. Det er tydeligt, at Frontmatec nu er klar til næste fase i sin udvikling, og derfor er vi meget tilfredse med, at det nu er lykkedes at finde en stærk partner i form af Axcel og SAIC Holding,” siger Peter Thorlund Haahr, der er partner hos Via Venture.

Yderligere information:

 

Kontakt

Hvis der skulle være spørgsmål eller ønsker om yderligere information er du mere end velkommen til at kontakte os
via nedenstående kontaktdata

Kurt G. Andersen

Kurt G. Andersen

Administrerende direktør

(+45) 61 61 10 53
kga@frontmatec.com