Nyt SRO-anlæg til Energi Viborg Vand

Løsningen blev et intuitivt, moderne og brugervenligt SRO system, som er nemt at vedligeholde og som skaber et godt overblik

Energi Viborg A/S

Frontmatec har til Energi Viborg leveret en komplet modernisering samt tilhørende trykforøgere og beholderanlæg til vandværkerne i Viborg.

Der er i alt 4 vandproducerende værker hvoraf de 3 leverer vand ind på det fælles bynet styret af niveauet i 2 vandtårne. Der er på et enkelt vandværk desuden pH stabilisering baseret på dosering af kalk.

PLC programmerne er alle udført i nyeste platform fra Allen Bradley hvor der bl.a. er inkorporeret en automatisk beregning af optimalt beholdervolumen baseret på en fuld uges udpumpning (7 døgnkurver) døgnkurven er kombineret med 7 tilsvarende indvindingsmatrixer, for optimering af indvinding i forhold til det i døgnkurven beregnede flow.

Boringerne har hver sin PLC som kan drive boringen enten som flowregulerende, eller med optimering efter nøgletallet W / m³/h, en styreform der døgnet rundt sikrer det lavest mulige energiforbrug for de idriftværende boringer.

2 af vandværkerne har fælles kildeplads og der er derfor vandfordeling på tilløbssiden af vandværket også, denne baseres på aktivt filterareal i forhold til aktuelt flow.

Frontmatec har stået for beskrivelse af styrekonceptet, design af lokale procesnetværk, hertil design og levering af el-tavler.

Fakta:

Opgaven blev løst med følgende komponenter:

  • S2 ver. 13
  • Rockwell FactoryTalk Gateway
  • Rockwell CompactLogix L33ER PLC
  • Rockwell CompactLogix L16ER PLC
  • Rockwell Point I/O
  • Westermo DDW120/142 Ethernet extendere
  • MS SQL

Det siger kunden

”Ønsket med udskiftningen af SRO anlægget var at opnå energibesparelser og samtidig få et moderne SRO anlæg med størst mulig tilgængelighed og indbygget intuitiv betjening. Udskiftningen af det samlede anlæg blev kompliceret grundet udskiftningen af de mange el-tavler. Det gennemgående træk i processen har været parternes vilje til at få projektet til at lykkedes. Jeg mener helt klart, vi nu står tilbage med et overvågningsanlæg, der de næste mange år kan imødekomme vores behov og forventninger”.

Ivan Drejer

Driftsleder, Energi Viborg Vand

Vandforsyninger – Kontaktpersoner

Har du spørgsmål til vores SCADA/SRO-produkter, er du er velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.

Henrik P. Toft

Henrik P. Toft

Afdelingschef, Forsyning, Vand & Varme

(+45) 20 75 28 30
hpt@frontmatec.com

Bjarne Højriis

Bjarne Højriis

Automationsingeniør

(+45) 20 75 26 61
bh@frontmatec.com

Kontakt os gerne for råd og vejledning omkring vores produkter