Kvalitetssikring af manuelle arbejdsgange

Den nye GO.Guide sikrer at produkterne er samlet korrekt, og at optimeringen giver øget produktion og større arbejdsglæde. Det gør det nemt for medarbejderne at sætte sig ind i samleprocesserne for nye produkter, og sikrer en ensartet kvalitet uden fejl

Linak A/S, Techline® division

Linak Techline producerer elektriske aktuatorer til industrien, og er en produktionsvirksomhed med fokus på innovation og kvalitetsprodukter. Internt er der stor fokus på kvalitetssikring i produktionen, samt medarbejdernes trivsel og arbejdsmiljø.

I Techline® divisionen ved Linak, var der et ønske om at eliminere fejl ved manuel samling af enhederne. Derfor var Linak på udkig efter et system, der kunne kvalitetssikre samlingsprocessen og minimere oplæringen af medarbejdere, når mange forskellige aktuatorer skulle samles på samme proceslinje. Det var også et ønske, at montagestedet skulle have en større skærm, og mulighed for at tilføje tekst og billeder til samleguiden.

Frontmatec installerede GO.Guide i det eksisterende softwaresystem, og udførte nogle få tilpasninger der passede til Linaks ønsker til systemet. I samarbejde med Pehama, leverandør af mekanikken, blev hele montagecellen indrettet med ergonomiske løsninger for emnetransport og processikring, og gjorde Linak Techline til et højteknologisk anlæg trods den manuelle proces, da GO.Guide og den mekaniske styring tilsammen nu giver et fejlfrit produkt.

Fakta:

Opgaven blev løst med følgende komponenter:

  • Frontmatec GO.Guide
  • Siemens HMI Touchpanel
  • IBM Touchskærm
  • Siemens ET200S decentrale I/O moduler

Det siger kunden

“Det har været nemt at indføre det nye system, som både ledelse og medarbejdere er meget tilfredse med.”

Allan Brock

Produktionsingeniør, Linak A/S

Industri – Kontaktpersoner

Har du spørgsmål til vores produkter til industribranchen, er du er velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.

Lars Bjerre-Harpøth

Lars Bjerre-Harpøth

Afd.chef MES

(+45) 24 29 76 74
lbh@frontmatec.com

Kontakt os gerne for råd og vejledning omkring vores produkter